+359 898 570 906

Най-добрият кетъринг-партньор за организирането на вашето фирмено или частно парти!

Лукс Кетъринг
Услуги

Коктейл

Напълно логично - коктейлът е събитието, където се сервират коктейли.

За баща на коктейла като събитие погрешно се смята лондочанинът Алек Уаф, който пред 1924 година открил, че преди официалните вечери е добре да има нещо като въведение. Според статия във вестник Сейнт Пол Пиониър обаче, първият коктейл е организиран от г-жа Джулиус Уолш от Сейнт Луис, Мизури, която в един неделен ден поканила 50 човека да присъстват на едночасово събиране. Отзвукът бил зашеметяващ и само за няколко седици подобни събития станали част от живота в града. Именно този един час често се изпозлзва от маркетинг специалистите на ресторантите и хотелите за привличане на клиенти между 16.00 и 18.00 часа.

При планирането на коктейл, домакините би трябвало да предвидят поне три напитки за гост, за разлика от официалните вечери, където се набляга предимно на храната и леките напитки. На коктейл задължително се сервират малки хапки, леки закуски, в някои случаи дори ордьоври, но фокусът винаги е върху коктейлите, приятните разговори и музиката.

Професионално организираните коктейли обикновено събират на едно място хора от различни области, където приятната обстановка спомага за лесната комуникация. Добрият домакин би трябвало да предложи и безалкохолни варианти на най-популярните коктейли за всички, които по една или друга причина биха отказали да опитат оригиналите.